Utbildningen är tyvärr full. 

Om ni vill stå på vår reservlista kan ni mejla till event@uh24.se.

Det här får du:

Upphandling24 ges ut av PMP Public Media Partner AB, vi driver också Anbud24 och Inköp24 | Ansvarig utgivare: Niclas Söderlund
Postadress: Upphandling24, 106 78 Stockholm | Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65, Stockholm | Telefon växel: 08-453 60 00

Sverigeturnén kommer
till Jönköping

Under hösten ger sig Upphandling24 återigen ut på en omfattande Sverigeturné och med oss har vi Sveriges kunnigaste profiler från SKL Kommentus, advokatbyråer och upphandlingskonsulter. Nu har turen kommit till ljuset vid Vättern - Jönköping. Under en förmiddag kommer du få ta del av de allra hetaste frågorna inom offentlig upphandling och du ges flera tillfällen att nätverka och diskutera. Vi bjuder på frukost och fika.

Datum och tid: 6 november 2017, ca 08:00 - 11:15
Plats: Scandic Elmia, Elmiavägen 8, Jönköping
Pris: 495 ex moms


Program


08.00: Registrering och lättare frukost 

08.30: Att jobba strategiskt med inköp - vad innebär det? 

Vi presenterar en försörjningsstrategisk modell som belyser viktiga strategiska frågeställningar för olika nivåer i verksamheten. Hur kan SKL Kommentus bidra med sin verksamhet i ert arbete och hur skapar vi värde för er? 

Eva-Lotta Löwstedt Lundell, SKL Kommentus 

08.55: Samtal runt borden 

09.10: Hur ställer man krav på transporter?

De flesta upphandlingar omfattar transporter av något slag, antingen direkt eller indirekt. Så när det är lämpligt att ställa krav på transporter när det handlar om tex tjänsteupphandling? Vi kommer få höra om konkreta exempel på kommunala och regionala upphandlingar där krav på biogas i upphandling lett till nybyggnation av tankstationer i kommuner, samt om hur man kan gå tillväga om man vill upphandla biogasdrift där det är möjligt exempelvis genom att ställa krav på fossilfritt och att erbjuda bonus för biogasdrift.

Maria Losman, Ecoplan in Medio 

09.35: Samtal runt borden 

09.50: Kaffepaus 

10.10: Konsultmarknaden inom offentlig upphandling

Caroline Hagberg, SKL Kommentus 

10.35: Samtal runt borden 

10.50: Kommer morgondagens upphandling bli enklare eller är EU på fel väg?

EU har beslutat att genomföra en fullkomlig digitalisering av offentliga upphandlingar. Visionen går bortom att endast använda digitala upphandlingsverktyg, som exempelvis ESPD. Allt handlar om att ompröva hela upphandlingsprocessen. Per Werling, upphandlingsjurist på e-Avrop, sätter ESPD i ett större sammanhang.

Per Werling, e-Avrop


Upphandling24 har rätten att ställa in seminariet mot full återbetalning om anmälningarna understiger 20 stycken. Frågor? Kontakta event@uh24.se.


Samarbetspartner