› Skicka anmälan!

Du kan läsa fullständiga villkor och policy för personuppgifter här.

Anmäl dig till frukostseminariet här!

Det här får du:

Upphandling24 ges ut av PMP Public Media Partner AB, vi driver också Anbud24 och Inköp24 | Ansvarig utgivare: Niclas Söderlund
Postadress: Upphandling24, 106 78 Stockholm | Besöksadress: Magnus Ladulåsgatan 65, Stockholm | Telefon växel: 08-453 60 00

Sverigeturnén kommer
till Sundsvall

Under hösten ger sig Upphandling24 återigen ut på en omfattande Sverigeturné och med oss har vi Sveriges kunnigaste profiler från SKL Kommentus, advokatbyråer och upphandlingskonsulter. Nu har turen kommit till Sundsvall. Under en förmiddag kommer du få ta del av de allra hetaste frågorna  inom offentlig upphandling och du ges flera tillfällen att nätverka och diskutera. Vi bjuder på frukost och fika.


Datum och tid: 10 november 2017, ca 08:00 - 11:15
Plats: Scandic Sundsvall City, Trädgårdsgatan 31, Sundsvall
Pris: 495 ex moms


Program


08.00: Registrering och lättare frukost 

08.30: Samverkan med leverantörer och branschorganisationer 
– när, hur och varför? 

Hur kan samverkan bidra till att nå de strategiska målen? Vi berättar hur SKL Kommentus Inköpscentral samverkar med leverantörer och branschorganisationer för att bidra till vårt mål om att bli Sveriges mest värdeskapande och relevanta inköpscentral. 

Ted Stalte, SKL Kommentus

08.55: Samtal runt borden 

09.10: Öka affärsnyttan med alternativa fördelningsnycklar och förvaltningsmodeller för ramavtal

En av de viktigare nyheterna i 2016 års upphandlingslagar är möjligheten att använda andra objektiva fördelningsnycklar än rangordning vid avrop från ramavtal. Detta har faktiskt redan funnits sedan 2007 års upphandlingslagar, men trots detta har rangordning av leverantörerna blivit en huvudregel. Rangordning kan ibland kan vara en lämplig fördelningsnyckel, men det är ingen hemlighet att det också kan finnas problem. Det är dags att få en bredare palett av handlingsalternativ för era ramavtalsupphandlingar.

Olle Lindberg, Kahn Pedersen

09.35: Samtal runt borden 

09.50: Kaffepaus 

10.10: Förhandling i den offentliga affären – vad innebär egentligen lagen och vad gör du för att lyckas med en förhandling i praktiken? 

Förhandling kan vara ett bra sätt att skapa en framgångsrik affär, men det kräver att man vet hur man gör. Vilka legala ramar gäller och hur genomför man egentligen en förhandling i den offentliga affären. Björn går igenom ramarna och ger konkreta tips på tillvägagångssätt. 

Björn Bergström, Ramberg

10.35: Samtal runt borden 

10.50: Uppdraget slutfört vid tecknat avtal. Eller?

Avtalsuppföljning är en viktig men ofta bortprioriterad del av en upphandlingsprocessen. Caroline kommer att ge praktiska tips på hur er organisation kommer igång med en avtalsuppföljning samt hur ni får med er alla på tåget.

Caroline Johannesson, e-Avrop

Upphandling24 har rätten att ställa in seminariet mot full återbetalning om anmälningarna understiger 20 stycken. Frågor? Kontakta event@uh24.se.


Samarbetspartner
 
Fix the following errors:
Hide